טיפ בטיחותי חשוב בכל שאלה חפשו תמיד את התשובה שיש בה מרכיב או מרכיבים שביכולתם למנוע תאונה. כל תקנות התעבורה וכל כללי הזהירות והבטיחות בדרכים נחקקו במטרה אחת: לשמור על החיים ולחזק את הבטיחות במצבי נהיגה שונים. לכן שאלו את עצמכם ביחס לכל שאלה: מהי התשובה שיש בה כדי למנוע תאונה? ובחרו בה. שלוש דוגמאות: כיצד עליך לנהוג כאשר נוסע לפניך כלי רכב המאותת במחוון הכיוון? א. עליך לאפשר לנהג כלי הרכב שלפניך לבצע את הפעולה שלשמה אותת. ניתוח התשובה: האם יש בטיחות בתשובה? בוודאי! כי למען הבטיחות נהג מחוייב לא להפריע לעוברי דרך אחרים (גם אם פעלו שלא על פי החוק). קל וחומר במקרה זה שבו הנהג מאותת ופועל בהתאם לחוק. תשובה נכונה ב. עליך להגביר את מהירות נסיעתך כדי לקצר את הזמן שבו עלולה להתרחש תאונה בינך ובין כלי הרכב שלפניך. ניתוח התשובה: מסוכן ביותר!!! קיצור הזמן פירושו גם קיצור המרחק וכך הסיכון להתנגשות גדל. אסור להגיב על אירוע בדרך בהגברת המהירות. ג. תוכל להמשיך בנסיעתך ללא האטה. האחריות היא של הנהג המאותת. ניתוח התשובה: גם במקרה שבו עובר דרך פועל בניגוד לחוק, אסור להעביר אחריות למישהו אחר. האחריות לנהוג בזהירות ובאחריות מוטלת בראש ובראשונה עליך, הנהג. ד. עליך להיצמד לצד ימין של הכביש. ניתוח התשובה: על פי חוק יש לנסוע בימין בכל דרך. אולם במקרה שלפנינו תקנה זו אינה קשורה לשאלה ואינה מהווה תשובה לה. כפי שהסברנו, פעמים רבות באחת התשובות משולבים מרכיבים נכונים ולכן היא מבלבלת. מה עליך לבדוק לפני שתתחיל לפנות ימינה? א. שאין שום כלי רכב הנע משמאלך. ניתוח התשובה: הרכב הנע משמאלי אינו יכול להפריע לי כשאני פונה ימינה, אלו כיוונים מנוגדים, ולכן אין לתשובה זו ערך בטיחותי והיא איננה נכונה. ב. שהמראה הימנית שלך מכוונת כראוי. ניתוח התשובה: חשוב על-פי חוק לכוון כראוי את המראה, יש בתשובה זו מרכיב נכון אבל הוא אינו מספק בטיחותית. נשאל את עצמנו: האם יש תשובה שבה המרכיב הבטיחותי חשוב ומשמעותי יותר? ג. שאין שום כלי רכב הנע מימינך. ניתוח התשובה: בתשובה יש מרכיב בטיחותי ישיר: אם לא אבחין בכלי רכב הנמצא מימיני הרי שבמהלך פנייתי ימינה עלולה להתרחש תאונה. תשובה נכונה ד. ששום כלי רכב אינו חונה בצד שמאל. ניתוח התשובה: רכב החונה מצד שמאל אינו יכול להתנגש בי בעת פנייה ימינה, אלו כיוונים מנוגדים ולכן אין פה עניין בטיחותי. שני כלי רכב מתקרבים מכיוונים מנוגדים לקטע דרך צר ותלול שבו רק כלי רכב אחד יכול לעבור בכל פעם. כיצד עליהם לנהוג? א. על כלי הרכב העולה לעצור ולאפשר לכלי הרכב היורד לעבור. ניתוח התשובה: מסוכן! הרכב העולה עלול להידרדר למטה במדרון ובמקרה זה אין לו שדה ראייה פתוח ונסיעה אחורנית מסוכנת ביותר. ב. על שני כלי הרכב לרדת לשוליים. ניתוח התשובה: אין בשאלה מידע על השוליים ואסור להסיק נתונים שאינם בגוף השאלה, בשאלה נאמר במפורש שרק כלי רכב אחד יכול לעבור בכל פעם. ג. על כלי הרכב היורד לעצור ולאפשר לכלי הרכב העולה לעבור. - ניתוח התשובה: האופציה הבטיחותית ביותר כי אם יתדרדר הרכב היורד הרי שיש לו שדה ראייה פתוח קדימה. תשובה נכונה ד. יש לתת זכות קדימה לרכב מסחרי שמשקלו יותר מארבע טונות. ניתוח התשובה: אין תקנה כזו, אבל גם אם לא יודעים זאת, הרי שהשאלה הייתה על כלי רכב באופן כללי והתשובה אינה נותנת מענה למגוון כלי הרכב.
טיפים לרוצים להצליח כבר במבחן הראשון |
לפניכם 6 טיפים חשובים ביותר שיסייעו לכם להצליח במבחן התיאוריה: טיפ ראשון והכי חשוב: תרגול מחדש של מבחני נושא באתר לילך תיאוריה גם אם תרגלתם במהלך השנה את 23 מבחני הנושא באתר לילך תיאוריה – חשוב ביותר לעשות זאת שוב לפני המבחן. כל מבחן לוקח בממוצע 10 דקות כך שזה לא נורא. תרגלו במיוחד 5 מבחנים: פרק 9 - מהירות פרק 10 - זמן תגובה ומרחק עצירה פרק 14 - נהיגה בדרך עירונית פרק 16 - נהיגה בדרך שאינה עירונית פרק 15 - הצומת - בספר של לילך תיאוריה בעמ` 133-134 יש הסבר ברור איך לענות על שאלות בפרק זה. טיפ שני: 10 מבחני תרגול ממש לפני המבחן לאחר שתסיימו את מבחני הנושא - תרגלו 10 מבחני תרגול והשתמשו כמה שיותר ברמזים. תרגול הוא הדבר החשוב ביותר כדי להצליח במבחן. ומומלץ כמה שיותר. טיפ שלישי: לבחור בתשובות עם רמת זהירות גבוהה לכל תקנות התעבורה יש קו אחד ברור ועקבי: בטיחות, שמירת החיים. לכן בחרו בתשובה שיש בה הכי הרבה בטיחות והכי פחות סכנה. לעולם אל תבחרו בתשובה האומרת שבמצב מסויים בכביש אין סכנה. בכל מקום בדרך אורבת סכנה ויש להיזהר, להאט ולשמור על עירנות. בחרו בתשובות הכוללות: האטה, זהירות, ללא הפרעה לתנועה וללא סיכון עוברי דרך, שמירת מרחק וכך הלאה. טיפ רביעי: בדקו את הניסוח של השאלה והתשובות בניסוח השאלה והתשובות יש פעמים רבות רמז לתשובה הנכונה. ברוב המקרים לא לבחור בתשובות הכוללות את המילים: רק, בלבד, ובוודאי לא לבחור בתשובות המדברות על הגברת המהירות. התקנות הן בדרך כלל רחבות ומתייחסות לדרך על כל חלקיה ולכן צמצום בעזרת המילים "רק" או "בלבד" הוא בדרך כלל תשובה שגויה. בנוסף, בשאלות רבות בתיאוריה יש תשובות המדברות על צפירה. תשובה זו אינה נכונה כי בעיר אסור לצפור אלא רק במקרים שיש בהם ממש סכנת חיים. אל תבחרו בתשובות האומרות שיש לצפור. יוצאת מן הכלל היא פעולת העקיפה הנחשבת מסוכנת ובמהלכה מותר לצפור קלות. טיפ חמישי: לקרוא היטב את השאלה ולהבין מה שואלים לפני שקוראים את התשובות קראו לאט את השאלה ושימו לב לכל הפרטים המופיעים בה. אם למשל מצויין בשאלה "כביש דו סטרי בעל שני נתיבים לכל כיוון" זה לא מופיע סתם. לנתונים הללו יש השפעה רבה על התשובה הנכונה. לכן קראו את השאלה לפחות פעמיים לפני שאתם עוברים לקריאת התשובות. טיפ שישי וחשוב ביותר: לשלול תשובות לפני שבוחרים את התשובה הנכונה לשאלה זכרו להתאפק ולא לענות עד שקראתם את כל התשובות. יש לקרוא תשובה אחר תשובה, ולשאול את עצמכם לגבי כל תשובה: נכון או לא נכון? – יש לשלול שלוש תשובות לפני שבוחרים בתשובה הנכונה. אם יש תשובה שאינה ברורה לכם – השאירו אותה בסימן שאלה עד שתחליטו אם יש תשובה אחרת נכונה יותר. רק לאחר קריאת ארבע תשובות ושלילת שלוש מהן - בחרו בתשובה שנשארה כתשובה הנכונה. בהצלחה!!!
סרטון קצר המסביר איך אפשר לרשום את התלמידים יחד בשיעור בלמידה מרחוק כאשר את התשלום הם יוכלו לבצע בשעה מאוחרת יותר באמצעות כרטיס האשראי
סרטון המסביר ומבהיר בקצרה את תהליך ההרשמה ופתיחת המנוי של תלמידי כיתה י` בתחום הדעת חינוך תעבורתי. מומלץ לצפייה טרם ההרשמה או במהלכה.
ראה מידע נוסף..
נפתח את המאמר במכתב מרגש שהתקבל מאחד הלומדים באתר לילך תיאוריה - מתנאל שומרון:
מבחן תיאוריה בנוי ממאגר של כ-1800 שאלות, וזה בלתי אפשרי לשנן ולזכור את כל התשובות. ולמרות זאת, רבים מהניגשים למבחן תאוריה מאמצים את דרך השינון ומנסים לזכור כמה שיותר תשובות בעל פה. העניין הוא שאנחנו משאירים הכל בידי המזל בלבד. אם נקבל שאלות קלות או כאלה שאנחנו זוכרים את התשובה - הצליח לנו. ואם לא – הלך עלינו וניאלץ לחזור שוב על המבחן. אז מה עושים? על כך במאמר הבא!
כולנו, ובמיוחד בעלי הפרעות קשב וריכוז, מתקשים להתחיל משימה חדשה. אנחנו חדורי מוטיבציה להצליח, יודעים בוודאות שאנחנו רוצים לעבור מבחן תאוריה בשבוע הקרוב, בחודש הקרוב, אבל מוצאים את עצמנו דוחים את נקודת ההתחלה של ביצוע המשימה (מבחן תאוריה, זוכרים???) שוב ושוב... מחר אתחיל, בשבוע הבא אתחיל - אלו ביטויים שגורים בקרב רבים מאיתנו. נכון אומנם שכולנו רוצים לעבור תאוריה מהר ולהגיע בהקדם האפשרי לרישיון הנהיגה המיוחל. אבל בפועל אנחנו מוצאים את עצמנו מבזבזים זמן שוב ושוב ולא מצליחים להגיע להשיג את המטרה של לעבור מבחן תאוריה עכשיו!!! מילון המושגים כאן בא לסייע לכם לשים את האצבע על מה שקשה לכם, לאבחן את הנקודות בהם אתם נתקעים ולמצוא פתרונות פשוטים וקלים שיכולים לקדם אתכם לקראת המטרה של לעבור מבחן תאוריה. איך בדיוק??? על כך המאמר הבא!!!
מהו ניהול זמן? בניהול זמן אנו מתכוונים להתנהגות המכוונת לניצול יעיל של הזמן כדי לבצע מטרה מסוימת, כגון לעבור מבחן תאוריה. למה כל כך חשוב לדעת לנהל את הזמן נכון בזמן לימוד תאוריה? כי בלימוד תאוריה יש נושאי לימוד רבים ומאגר שאלות של 1800 שאלות וזה המון!!! לכן רק אם נדע לנהל את הזמן נכון - נצליח לעבור מבחן תאוריה בפעם הראשונה!!! איך מצליחים לנהל נכון את הזמן לקראת מבחן מבחן? על כך במאמר הבא
התקופה של לימוד תאוריה כבר מאחוריכם בשעה טובה - ואפילו הטסט כבר נשאר מאחור. מה קורה עכשיו? עכשיו יכולים להתרחש שני דברים: 1. אם גילך פחות מ-24 תוגדר כ"נהג חדש צעיר" ותעבור שלב של קבלת היתר נהיגה בליווי לתקופה של חצי שנה ואחר תוגדר כ"נהג חדש" למשך שנה וחצי נוספים. 2. אם גילך מעל 24 תעבור מיד לשלב הבא ותוגדר כ"נהג חדש" למשך שנתיים. מאמר זה עוסק בשאלות: - מהן החובות של נהג צעיר חדש ונהג חדש עד לקבלת הרישיון? - מה קורה בתקופה בה תוגדר "נהג חדש"?
במאמר זה נציע דרך פשוטה אך מדהימה ללימוד תאוריה המתאימה מאוד לליקויי למידה ולבעלי הפרעות קשב וריכוז. מדובר בכלי למידה הנמצא בכל בית ושאפשר לרכוש אותו בשקלים בודדים. כלי זה נקרא: מרקר - מדגישון בעברית צחה. מה יש בו במרקר שגורם לו לעזור לליקויי למידה לעבור מבחן תאוריה ואפילו בפעם הראשונה? התשובה במאמר הבא.
לפניך סדרת טיפים להצלחה במבחן תאוריה ב-6 ימים! |